Οι βασικές ποιότητες ενός δασκάλου περιλαμβάνουν την παρουσία, το χάρισμα και την προσωπική ακτινοβολία, χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να υπηρετεί, τον ρόλο του ως “φάρος”, εμπνέοντας, υποστηρίζοντας κι εξυψώνοντας όχι μόνο τους μαθητές του, μέσα από την Γιόγκα αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω του.
Πώς μοιράζεσαι τα χαρίσματά σου ως δάσκαλος της Γιόγκα;
Πώς μπορείς να διατηρείς τη χάρη και την προσωπική σου ακτινοβολία στη σχέση σου με τους μαθητές, συγχρόνως με την προσωπική σου διαδικασία αυτογνωσίας κι ανάπτυξης που μπορεί να είναι δύσκολη και επίπονη;
Πώς ανακτάς την αυτοπεποίθησή σου ως δάσκαλος εκείνες τις φορές που όλα σείονται συθέμελα στην προσωπική σου ζωή;
Θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία, ως δάσκαλοι, να συμμετέχουμε, σ'ένα μοναδικό σεμινάριο - βιωματικό εργαστήριο, με τον Tarn Taran Singh - έναν από τους πρώτους μαθητές του Yogi Bhajan στην Αμερική και διεθνούς φήμης Εκπαιδευτή Δασκάλων. Μέσα από την εμπνευσμένη του καθοδήγηση, θα έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες, τις αμφιβολίες και του φόβους μας και να εργαστούμε θεραπευτικά για τους συγκινησιακούς/συναισθηματικούς πόνους από το παρελθόν έτσι ώστε να μπορεί να λάμπει προς τα έξω το εσωτερικό μας φως κι εμείς να μπορούμε να εξυψώνουμε τον εαυτό μας για να γινόμαστε “σπίθα φωτός” σ'αυτούς τους “σκοτεινούς καιρούς”.
Το σεμινάριο διάρκειας 9 ωρών θα πραγματοποιηθεί στις 3-4-5 Απριλίου 2020 στο πλαίσιο του 5ου φεστιβάλ Kundalini Yoga (4 κ 5 Απριλίου 2020) και απευθύνεται σε δασκάλους και προχωρημένους μαθητές της Γιόγκα.
Το κόστος συμμετοχής είναι 150 Ευρώ (για τα μέλη της ΚΥΤΑ Ελλάς με πληρωμένη συνδρομή 128€).
Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται η είσοδος στο διήμερο φεστιβάλ και στο 4ωρο σεμινάριο του Tarn Taran "Mastering your Emotions".
Μπορείτε να εγγραφείτε στο https://kyta.gr/register/ με μία προκαταβολή 50 ευρώ.
Περισσότερα για τον Δάσκαλο:
Ο Tarn Taran Singh έγινε μαθητής του Yogi Bhajan το 1972 ενώ ταξίδευε στην Αριζόνα. Προσχώρησε στο άσραμ όπου δίδασκε ο Yogi Bhajan, ο οποίος σύντομα του έδωσε το πνευματικό του όνομα και του ζήτησε να πάει στην Ευρώπη για να διαδώσει την διδασκαλία της Κουνταλίνι Γιόγκα.
Ίδρυσε το πρώτο άσραμ Κουνταλίνι Γιόγκα στο Άμστερνταμ. Λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Αμβούργο, όπου ίδρυσε το Γκούρου Ραμ Ντας Άσραμ, έμαθε γερμανικά, άνοιξε το εστιατόριο Golden Temple, ξεκίνησε την παραγωγή του Yogi Tea και το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης Δασκάλων Kundalini Γιόγκα.
Κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων στην Ευρώπη, ο Tarn Taran Singh έγινε Περιφερειακός Διευθυντής της 3ΗΟ και ήταν ένας από τους βασικούς δασκάλους του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Γιόγκα. Μετά το θάνατο του Yogi Bhajan, ο Tarn Taran Singh μετακόμισε στην Εσπανόλα του Νέου Μεξικού. Για 11 χρόνια ήταν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Προγράμματος Εκπαίδευσης Δασκάλων της KRI. Με την ιδιότητα αυτή, επέβλεψε την εξάπλωση της Εκπαίδευσης Δασκάλων σε περισσότερα από 300 ετήσια προγράμματα, που διδάχθηκαν σε 50 χώρες και σε 26 γλώσσες και υποστηρίχθηκαν από μια Ακαδημία Trainer με περισσότερα από 700 μέλη. Τέλος είναι επίσης γνωστός για τη συμβολή του στη μουσική της Κουνταλίνι Γιόγκα. Οι μελωδίες που έχει δημιουργήσει είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο, και η αγάπη του για τη μουσική εμποτίζει κάθε διδασκαλία του.
Περισσότερα για το σεμινάριο:
«Είσαι φάρος, και αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να ναυαγήσει κοντά σου.
Αυτό είναι το ένα και μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου.
Διέδωσε το φως.
Γίνε φάρος.
Ώστε κάθε ταξίδι, κάθε πεπρωμένο, κάθε απόσταση να διανύεται με ασφάλεια.»
Γιόγκι Μπάτζαν
Τι σημαίνει να είσαι δάσκαλος;
Και πώς μπορεί η παρουσία σου να αγγίξει περισσότερους ανθρώπους, σε βαθύτερο επίπεδο;
Ζούμε σε μία εποχή επιτάχυνσης. Οι δυσκολίες επιταχύνονται, οι ευκαιρίες για μια ζωή με ομορφιά και γαλήνη επιταχύνονται και αυτές. Περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τις διδασκαλίες της γιόγκα, έχουν ανάγκη από θεραπεία, έχουν ανάγκη από ανθρώπους που ζουν στο εδώ και τώρα ώστε να μπορέσουν να τους δείξουν έναν δρόμο που βρίσκεται πέρα από την ταραχώδη ζωή της καθημερινότητας. Και εμείς, ως δάσκαλοι γιόγκα, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να μεταφέρουμε τη διδασκαλία μας σε ένα άλλο επίπεδο για να συμβαδίσουμε με τους καιρούς.