Αυτές οι τρείς ισχυρές ρίζες που είναι γνωστές ως η “Τριάδα των ριζών” είναι απαραίτητες για τον καθαρισμό, τη διατήρηση και την παραγωγή ενέργειας στο σώμα. Η ευεργετική επίδραση της κάθε μιας ξεχωριστά ενισχύεται όταν μαγειρεύονται όλες μαζί.
Σκόρδο
Καταπολεμά τους ιούς και τα βακτήρια
Αυξάνει τη σεξουαλική ενέργεια, που με την πρακτική της Κουνταλίνι Γιόγκα, μπορεί να διοχετευθεί προς τα πάνω για μεγαλύτερη πνευματική επίγνωση
Να τρώγεται ωμό, ψημένο, στον ατμό, ή σε μορφή κάψουλας
Κρεμμύδι
Παγκόσμια θεραπευτική τροφή
Καθαρίζει και ανανεώνει το αίμα.
Συστήνεται για κρυολογήματα, πυρετό, λαρυγγίτιδα, και διάρροια
Αυξάνει τη διαύγεια
Να τρώγεται ωμό (προτιμότερο), χυμός, ή μαγειρεμένο
Πιπερόριζα-Τζίντζερ
Καταπραΰνει και δυναμώνει τα νεύρα, θρέφοντας το νωτιαίο μυελό
Αυξάνει την ενέργεια και τη ζωτικότητα
Χρήσιμο για γυναίκες με έμμηνο ρήση
Να πίνετε σαν τσάι ή χυμός ή χρησιμοποιήστε το σαν καρύκευμα σε κυρίως πιάτα
Κουρκούμας - κιτρινόριζα (tumeric)
Καλό για το δέρμα και τους βλεννογόνους
Καλό για τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα
Αυξάνει την ελαστικότητα των οστών και των αρθρώσεων, αντιφλεγμονώδες
Σοτάρετε φαγητά που ετοιμάζετε σε γάστρα, γαρνιτούρες, σούπες, ζωμούς και σάλτσες
Ο κουρκουμάς πρέπει να μαγειρεύεται, πριν τον φάτε. Μπορείτε να το μαγειρέψετε με λίγο νερό για να φτιάξετε μια πάστα που θα φυλάσσεται στο ψυγείο
Μετάφραση: Σοφία Navjiwan
Επιμέλεια κειμένου: Basantpal K.
https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/yogic-diet/yogic-foods-recipes
Ο Όμορφος Κόσμος διοργανώνει νέα εκπαίδευση με αλληλογραφία στην Ολιστική Διατροφολογία και με Αγγλικό Δίπλωμα αναγνωρισμένο από το International College of Holistic Medicine και το British Holistic Medical Association (BHMA)