Συνταγή
1 κγ θρυμματισμένα ολόκληρα γαρύφαλλα
1 κγ ολόκληρο μαύρο πιπέρι
3 κγ σπασμένους σπόρους κάρδαμο (ή ολόκληρο κάρδαμο)
1/2 -2/3 ρίζα τζίντερ, κομμένη σε λεπτές φέτες
7 ολόκληρα κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισου
Η συνταγή αυτή είναι για δοχείο 11 λίτρων. Μπορείτε αν θέλετε να αυξομειώσετε ελαφρώς την αναλογία των υλικών για τη γεύση. Γεμίστε τα ¾ του δοχείου σας με νερό. Το ζεσταίνετε και στο ενδιάμεσο ετοιμάζετε τα παρακάτω:
Βράζετε το νερό, προσθέτετε τα σπασμένα γαρύφαλλα. Λίγα λεπτά αργότερα προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά. Αφήνετε το νερό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30-48 λεπτά. Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού. Αποφύγετε να προσθέσετε γάλα σε αυτό το τσάι. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 4 ημέρες και να ξαναζεσταθεί αν χρειάζεται.
Όταν φτιάχνετε το τσάι, αφήστε το να ηρεμήσει για 30 λεπτά τουλάχιστον και να έρθει στη θερμοκρασία του δωματίου πριν το σουρώσετε, έτσι ώστε να γίνει πολύ πιο δυνατό και συμπυκνωμένο. Πιείτε 3 φορές την ημέρα.