Στάση: Καθίστε στην Εύκολη Στάση με ένα ελαφρύ jalandhar bandh, (κλείδωμα του λαιμού)
Μάτια: Εστιάστε, αφήνοντας λίγο τα μάτια σας ανοιχτά, στις αρθρώσεις των αντιχείρων.
Μούντρα: Κρατείστε ίσια τη σπονδυλική στήλη, με το στήθος ελαφρά ανυψωμένο. Χαλαρώστε τα χέρια χαμηλά, στα πλαϊνά του σώματος. Φέρτε τα εμπρός από το στήθος, στο ύψος της καρδιάς. Οι παλάμες στραμμένες η μία προς την άλλη. Κλείστε τα δάχτυλα δημιουργώντας χαλαρές γροθιές. Κρατείστε τους αντίχειρες τεντωμένους προς τα πάνω. Φέρτε τα χέρια κοντά, έτσι ώστε να ακουμπήσουν οι πλευρές των αντιχείρων και η πρώτη φάλαγγα των δακτύλων. Το υπόλοιπο μέρος των χεριών δεν εφάπτεται.
Αναπνοή: Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Δημιουργείστε ένα σταθερό ρυθμό, ως εξής:
Εισπνοή από τη μύτη, διάρκειας περίπου 8 δευτερόλεπτα
Κράτημα του αέρα μέσα για 8 δευτερόλεπτα
Εκπνοή για 8 δευτερόλεπτα
Κράτημα του αέρα έξω για 8 δευτερόλεπτα
Όταν σταθεροποιήσετε αυτό το αναπνευστικό πλαίσιο, μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια κάθε φάσης του ισόχρονα.
Χρόνος: Ξεκινήστε την πρακτική σταδιακά. Από 3’. Αυξήστε το χρόνο σε 31’, προσθέτοντας 3-5’ ανά εβδομάδα άσκησης.
Για να ολοκληρώσετε: Εισπνεύστε βαθειά, τεντώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι και ανοιγοκλείστε τις γροθιές σας αρκετές φορές. Χαλαρώστε την αναπνοή.
Ο διαλογισμός αυτός έχει πολλά αποτελέσματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της έντασης και της υπέρτασης. Δημιουργεί βαθιά συγκέντρωση και αποστασιοποίηση, που σου επιτρέπουν να παρατηρείς τις προσκολλήσεις σου. Μία φορά να συνειδητοποιήσεις τις προσκολλήσεις σου, μπορείς να τις αφήσεις να φύγουν. Μερικές φορές θα ακούσετε δυνατούς εσωτερικούς ήχους, όπως ντραμς, καμπάνες, σφυρίγματα κλπ. Μέρος τους μπορεί να οφείλεται σε αναπροσαρμογές που γίνονται από την πίεση στο κρανίο και τα τύμπανα των αυτιών. Αν οι ήχοι δυναμώνουν στον βαθύ διαλογισμό, είναι κάτι φυσικό και οφείλεται στην αναπροσαρμογή των νευρώνων στο φλοιό. Αυτό το φαινόμενο περνάει γρήγορα και δεν πρέπει να σας αποσπάσει από την πρωταρχική εστίασή σας και τη διαδικασία του διαλογισμού.
Μετάφραση: Basantpal K.
Επιμέλεια κειμένων: Seva Simran K.
Πηγή: https://www.kundalinirising.org/KRIResource/Meditations/ToChangeEgo.pdf