Παντζάρια- Καρότα (από το βιβλίο Foods for Health and Healing)
Αυτό το φαγητό καθαρίζει το συκώτι και την πεπτική οδό. Βοηθά το σώμα να κάνει τον εσωτερικό του καθαρισμό και τρώγεται σαν μονοδίαιτα για μία εβδομάδα την άνοιξη ή το φθινόπωρο.
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κιλό καρότα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
σάλτσα σόγιας ή tamari
ghee ή φυτικό έλαιο
τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ματσάκι πατζάρια
τριμμένο τυρί
Καθαρίστε τα παντζάρια και τα καρότα. Βράστε στον ατμό τα παντζάρια ολόκληρα (μην κόβετε τις ρίζες ή τους μίσχους.) Μετά από περίπου 15-20 λεπτά προσθέστε τα καρότα. Βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λυώσουν. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την εξωτερική φλούδα από τα παντζάρια και τα καρότα. (θα πρέπει να βγαίνει εύκολα, να γλιστράει). Τρίψτε τα, χρησιμοποιώντας έναν χοντρό τρίφτη. Κρατήστε τα παντζάρια και τα καρότα χωριστά, για να διατηρήσουν το διαφορετικό χρώμα τους. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι ή ghee μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε τα παντζάρια, τα καρότα και το μαύρο πιπέρι. Πασπαλίζετε με tamari. Ρίξτε τριμμένο τυρί και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
(μερίδες 4-6)
Καλή σας όρεξη !!!!
Μετάφραση: Basantpal K.
Επιμέλεια κειμένου: Seva Simran K.
https://www.youtube.com/watch?v=dzV_n1jPFCs