'Οταν εκτελείτε αυτή τη συνταγή, ίσως θα πρέπει να κάνετε μερικές τροποποιήσεις όσον αφορά την απαιτούμενη ποσότητα σε κεχρί και ρεβυθάλευρο, γιατί εξαρτάται από το μέγεθος και το χυμό των πατζαριών. Επίσης, μπορείτε να αφεθείτε και να γίνετε πιο... δημιουργικοί με τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με το πόσο πικάντικη σας αρέσει να είναι η γεύση. Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη κάρρυ ή καυτερό τσίλι για διαφορετική γεύση.
Απολαύστε το!!!!!!!!!
Τηγανίτες από παντζάρι και κεχρί
Μία συνταγή του Yogi Bhajan, τροποποιημένη από τη Guru Meher Kaur
2/3 φλιτζανιού κεχρί
2 φλυτζάνια νερό
3 κόκκινα, μεσαίου μεγέθους παντζάρια, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
2-4 κουταλιές της σούπας ρεβυθάλευρο (besan-garbanzo)
Γκι ή φυτικό λάδι, όσο χρειαστεί
Σκόνη σκόρδου
σκόνη κρεμμυδιού
Σκόνη τσίλι
Αλάτι
Βάλτε το νερό να βράσει και ρίξτε μέσα το κεχρί. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το για 25-35 λεπτά, μέχρι να γίνει τελείως μαλακό. Τρίψτε τα παντζάρια. Ανακατέψτε τα τριμμμένα παντζάρια και το κεχρί σε ένα μπωλ. Εξαρτάται από το μέγεθος των παντζαριών αν θα προσθέσετε όλο το κεχρί. Χρειάζεται σχεδόν ίση ποσότητα παντζαριού και κεχριού. Προσθέστε αρκετό ρεβυθάλευρο στο μείγμα, μέχρι να είναι αρκετά συνεκτικό ώστε να πλάθεται. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω από τις 4 κουταλιές της σούπας. Προσθέστε τα μπαχαρικά σας. Θερμάνετε ένα μικρό τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα μπιφτέκια στο τηγάνι και ψήστε τα μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και από τις δύο πλευρές. Συνεχίστε με όλο το μείγμα. Τοποθετείστε τα σε μία πιατέλα και σερβίρετε με λίγο γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη.....
Μετάφραση: Basantpal K.
Επιμέλεια κειμένου: Seva Simran K.
Πηγή: www.3ho.org