Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου είναι πολύ καλή ιδέα να ρίξετε μια χούφτα γαρίφαλα σε ένα πορσελάνινο φλιτζάνι ή κεραμικό μπολ, να τα καλύψετε με νερό και να τα αφήσετε να μουλιάσουν αποβραδίς.
Το επόμενο πρωί, πάρτε δυο με τέσσερις κουταλιές από το νερό και πιείτε τις πριν από το πρωινό σας.
Προσοχή: όχι περισσότερο!
Κάντε το πρωί πρωί, μόλις ξυπνήσετε και αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας.
Είναι γνωστό ότι το γαρίφαλου μειώνει τη δραστηριότητα των παρασίτων στο σώμα. Σύμφωνα με το Yogi Bhajan η άνοιξη ευνοεί την ανάπτυξη των ιών και το να πίνετε αυτό το τσάι κάθε πρωί όλο το μήνα είναι ότι καλύτερο για να δυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η μύτη, τα αυτιά και ο λαιμός σας θα απορροφήσουν τις ιδιότητες αυτές του γαρίφαλου που προσφέρουν προστασία από τις αρρώστιες καθώς οι ιστοί αυτοί είναι ο προμαχώνας της άμυνας του οργανισμού!
Ο Yogi Bhahjan έδωσε τη συνταγή αυτή Πρωτομαγιά του 1995 για να μας βοηθήσει να παραμείνουμε υγιείς κατά τη διάρκεια της άνοιξης.
Αυτή η συνταγή πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο το Μάιο.
Είπε ότι αν το κάνουμε κάθε χρόνο δε θα αρρωστήσουμε ποτέ!
Καλό μήνα σε όλους!
Μετάφραση: Σοφία Navjiwan K.
Επιμέλεια: Basantpal K.
Πηγή: https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/yogic-diet/yogic-foods-recipes/may-clove-water-prevent-illness