Κάθε άνοιξη παρατηρείται μια τάση του κόσμου για καλύτερη διατροφή, δίαιτα ή και αποτοξίνωση. Ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή κοινωνικής τάξης ένα μεγάλο μέρος του κόσμου αρχίζει να ανησυχεί κάπως περισσότερο για τα κιλά και την εικόνα του καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι. Πολλοί λοιπόν καταφεύγουν σε εξαντλητικές δίαιτες και εξειδικευμένες αποτοξινώσεις χωρίς την εποπτεία κάποιου ειδικού. Αποτέλεσμα αυτής της βιασύνης πολλές φορές είναι, η εξάσθένηση του οργανισμού και η απογοήτευση καθώς σπάνια επιτυγχάνεται ο επιθυμητός στόχος.
Ας πάρουμε λοιπόν μια βαθιά εισπνοή, ας αφήσουμε τις παράδοξες δίαιτες και ας χαλαρώσουμε. Η σωστή διατροφή θέλει υπομονή, έρευνα και διασκέδαση. Πρέπει να σημειωθεί πως ο οργανισμός μας έχει όλους εκείνους τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης ήδη. Οπότε απλά μπορούμε να ΄΄ακούσουμε΄΄ το σώμα μας και να το βοηθήσουμε, επιλέγοντας τροφές πιο φυσικές και ακατέργαστες.
Ρίχνοντας μια ματιά στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία συνταγών αλλά και νέων τρόπων μαγειρέματος. Επίσης θα ήταν ωραίο να φτιάξουμε τη δική μας μυστική συνταγή και να την μοιραστούμε με φίλους. Το μαγείρεμα μπορεί να γίνει παιχνίδι και δημιουργικότητα. Με αγάπη, χρώμα και κέφι στη διατροφή μας, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι μια μεγάλη έκπληξη.
Πράσινη Σαλάτα
Μια ανοιξιάτικη πρόταση είναι σαλάτα από μπόλικα πράσινα λαχανικά με ξηρούς καρπούς. Θα μπορούσε να είναι ένα θρεπτικό και ελαφρύ βραδινό καθώς και ένα ιδανικό συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα. Τα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Και ας μην ξεχνάμε τη χρωματοθεραπεία, όπου το πράσινο είναι το βασικό χρώμα και βοηθά σε πολλές περιπτώσεις. Είναι καρδιοτονωτικό, ελέγχει την πίεση του αίματος, εξισορροπεί το νευρικό σύστημα κ.α.
Τι θα χρειαστείτε:
Μαρούλι
Ρόκα
Σπανάκι
½ Αβοκάντο
1 μικρό Αγγούρι
Μπρόκολο (προαιρετικά)
Φύτρα Ροβίτσας (προαιρετικά)
1 κ.σ Κολοκυθόσπορο
10 Φιστίκια Αιγίνης
Λάδι & Λεμόνι
Ρίγανη & Θυμάρι
της Κάτιας Ajeetdev Γεωργιάδου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Δασκάλα Κουνταλίνι Γιόγκα