Ανακατέψτε τα συστατικά:
1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ. φρέσκο χυμό λεμόνι
½ φλυτζ. ψημένο ή ωμό ταχίνι από σησάμι
2 κοτσάνια (σέλερι) σέλινο κομμένα σε φέτες
½ πιπεριά κομμένη σε 4 κομμάτια
½ κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια
¼ φλιτζ.tamari σάλτσα σόγιας
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Προεραιτικά μπορείτε να προσθέσετε
πιπέρι cayenne
(από τα παραπάνω υλικά έχουμε περίπου 400γρ. σάλτσας)
Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε φιλτραρισμένο νερό αν θέλουμε να γίνει πιο αραιή η σάλτσα, τη ρίχνουμε πάνω στις σαλάτες μας, στα μαγειρεμένα στον ατμό φαγητά μας, στο ρύζι, στο ψημένο τόφου, σε μπέργκερ λαχανικών και τόσα άλλα.. είναι πολύ νόστιμο!
Οι αναλογίες αυτής της συνταγής έχουν αλλάξει από την αρχική και η πράσινη χλωροφύλλη προστέθηκε για να δώσει το πράσινο χρώμα.
Η αυθεντική συνταγή είναι στο βιβλίο της Siri Ved Kaur : ‘Από τα λαχανικά με αγάπη’, και είναι εμπνευσμένη από το Yogi Bjajan
Μετάφραση: Σοφία Navjiwan
http://www.yogamurrieta.com/node/209