για τα ρεβίθια:
21/3 φλιτζάνι ρεβίθια
1 κγ baking soda
1 φακελάκι μαύρο τσάι
5 φλιτζάνια νερό
2 κγ αλάτι
για τη σάλτσα :
2 μέτριες πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε κύβους
4 κγ κουρκουμά
8 κόκκους μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες φρέσκο τζίντζερ
4 κγ κύμινο
3 κγ garam masala
8 πράσινες πιπεριές τσίλι, μέτριες ή καυτερές ψιλοκομμένες
2 κγ αλάτι - 2 κγ σπόρους ροδιού - 1 φλιτζάνι καυτό ghee
για το γαρνίρισμα:
μερικά φρέσκα φύλλα κολίαντρο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κομμένες ντομάτες
4 λεμόνια κομμένα σε φέτες
Προετοιμασία ρεβιθιών:
Προετοιμασία σάλτσας:
Σε ένα μεγάλο με χοντρό πάτο τηγάνι ή γουόκ , αναμιγνύετε τα μαγειρεμένα ρεβίθια, τις πατάτες, το τζίντζερ (αν θέλετε μπορείτε να το σωτάρετε προηγουμένως), τις πράσινες πιπερίτσες, τους σπόρους του ροδιού, τον κουρκουμά, το κύμινο, την garam masala και το αλάτι. Κάνετε μία τρύπα στο κέντρο του μείγματος και ρίξτε δύο φλιτζάνια από το νερό που βράσατε τα ρεβίθια. Μόλις αρχίσει να βράζει αναμίξτε το με τα ρεβίθια και τα μπαχαρικά. Περιχύστε το με το καυτό ghee και αφήστε το να σιγοβράσει για 2 λεπτά.
Τοποθετείστε τα στο πιάτο γαρνίροντάς τα με τα φύλλα του κολίανδρου, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις φέτες από λεμόνι.
Μερίδες/ποσότητα: 11 φλιτζάνια
Μετάφραση: Basantpal K.
Επιμέλεια κειμένου: Seva Simran K.