Συστατικά:
1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
2 κσ ελαιόλαδο
1 κσ λάδι καρύδας/αβοκάντο για vegan επιλογή
2 κγ κουρκουμά σε σκόνη
1 κγ τζίντζερ σε σκόνη
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2-3 σκελίδες σκόρδο πιεσμένες
5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι ή για γεύση
Θαλασσινό αλάτι και πιπέρι
2 κσ φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Προσθέστε τα μπουκέτα κουνουπιδιού και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και σκόνη τζίντζερ. Περιχύστε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια με τα χέρια σας ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν όμορφα όλα τα κομμάτια.
Απλώστε τα σε μία στρώση στο ταψί και στη συνέχεια ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στα πλάγια.
Λιώστε το βούτυρο/γκί (ή αν χρησιμοποιείτε λάδι προσθέστε λάδι) σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε το για 1 λεπτό, μέχρι να μυρίσει.
Προσθέστε το καβουρδισμένο κουνουπίδι, το ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 15 λεπτά.
Αποσύρετετην κατσαρόλα από τη φωτιά και με το μπλέντερ χειρός αλέστε μέχρι είναι η σούπα λεία και κρεμώδης.
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με νιφάδες τσίλι και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Απολαύστε την!
Πηγή: www.healthyfitnessmeals.com