Υλικά για 4 άτομα:
4 κόκκινα μήλα
200 γρ αλεύρι
2 αυγα
200 ml γάλα σόγιας ή νερό
150 ml μέλι
κανέλα
λάδι τηγανίσματος
Ανακατέψτε το αλεύρι με τους κρόκους των αυγών, το γάλα/νερό, και προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί, σκεπασμένο, στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πλένετε τα μήλα, τα κόβετε στον πυρήνα και τα κόβετε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Τα προσθέτουμε στο κουρκούτι και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και το ρίχνουμε κατευθείαν στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
τα τηγανίζουμε, λίγα κάθε φορά, σε μπόλικο καυτό λάδι.
Στραγγίζουμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις πασπαλίζουμε με κανελα και μέλι.
με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και το ρίχνουμε κατευθείαν στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.