Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, λιτή, µε ξεκάθαρη µεσογειακή ταυτότητα.
Μια γευστική διαφορετική προσέγγιση !
Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 μεγάλο μαρούλι, χοντροκομμένο
800 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
3 πράσα, σε φέτες
1 ματσάκι μάραθος, μαϊντανός, δυόσμος, ψιλοκομμένα
8 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
60 γρ. (1 φλιτζανάκι) ρύζι
80 ml χυμός λεμονιού
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. corn flour
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω τα λαχανικά στην κατσαρόλα με ελάχιστο βραστό νερό κ τα πιέζω με μια πηρούνα ώσπου να μαραθούν κ να χωρέσουν. Ρίχνω τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, τα πράσα κ τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω λίγο ζεστό νερό, το ρύζι κ αφήνω να βράσουν. όταν είναι έτοιμα ρίχνω το λάδι, τον χυμό λεμονιού κ αλατοπιπερώνω. Σε ένα μπολάκι χτυπώ το corn flour με 5 κ.σ. από τον ζωμό του φαγητού κ περιχύνω το φαγάκι μου. Ανακατεύω καλά κ περιμένω να πήξει η σάλτσα μου.
Καλή σας απόλαυση!
(προσοχή: μην βάλετε πολύ νερό κ σας βγει νερουλή η σούπα. Καλύτερα να παρακολουθείτε το φαγάκι σας κ να προσθέσετε ζεστό νερό, αν χρειαστεί!)
Πηγή: www.theveggiesisters.gr