Μια συνταγή για να φτιάξετε εύκολα μια vegan βασιλόπιτα αφράτη, πεντανόστιμη, νηστίσιμη, ελαφριά χωρίς αυγά και βούτυρo και να την απολαύσετε με τον ερχομό του νέου έτους, αλλά και κάθε εποχή του χρόνου!
Υλικά
(για ταψί διαμέτρου 24 cm)
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. (φυτικό) γάλα
80 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
60 γρ. καρύδι, χοντροαλεσμένο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 1/2 κ.γ. σόδα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας και το αλεύρι με το αντίστοιχο ολικής που φουσκώνει μόνο του
Για τη διακόσμηση: λίγη άχνη κ ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπώ το λάδι με το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνω τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω ώσπου να αφρίσει. Ρίχνω αυτό το μείγμα στο μείγμα του λαδιού κι ανακατεύω. Προσθέτω σταδιακά και το αλεύρι. Στο τέλος ενσωματώνω και το καρύδι. Αδειάζω το μείγμα στο λαδωμένο ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο κι όταν κρυώσει, πασπαλίζω με την άχνη και διακοσμώ με τα ξύσματα σοκολάτας.
(Σημ. μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι κονιάκ στο μείγμα των υγρών υλικών για άρωμα)
Απολαύστε την !!!!
Πηγή: www.theveggiesisters.gr