Τσάι με τζίντζερ, τι καλύτερο για μια κρύα χειμωνιάτικη ήμέρα;
Ενα μαγικό, πρωινό (και όχι μόνο), πικάντικο ρόφημα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Αν αγαπάτε την πικάντικη γεύση του τζίντζερ και του κάρδαμου δοκίμαστέ το. Τα υλικά είναι απλά και η προετοιμασία του εύκολη.
- φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ (ενα κομμάτι περίπου 5εκ)
- ξυλάκι κανέλας (5 - 10 εκ)
- 5 - 10 σπόρους κάρδαμο (τους σπάμε λίγο πριν τη χρήση τους)
- 1 λίτρο βραστό νερό
Αφήστε τα να βράσουν για 10-15 λεπτά. Μετά το σκεπάζετε για 15 λεπτά για να κρυώσει λίγο ωστε να κατακαθίσουν τα έλαιά του. Το σουρώντε και ... το απολαμβάνετε!
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μέλι και το ανακαταύετε πολύ καλά για να διαλυθεί.
Μερικές από τις ευεργετικές ιδιότητες του τζίντζερ:
- Βελτιώνει τις λειτουργίες του πεπτικού συστήματος. Διεγείρει το πάγκρεας αυξάνοντας τα ένζυμα που συμμετέχουν στην πέψη και ενισχύει την απορρόφηση των τροφών.
- Βοηθάει στην πρόληψη των εντερικών προβλημάτων. Η αντιβακηρακή του δράση προλαμβάνει τις αλλαγές στην εντερική χλωρίδα.
- Είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της ναυτίας: πρόκειται για την καλύτερη θεραπεία ενάντια στη ναυτία, από οποιονδήποτε λόγο και αν προέρχεται.
- Είναι εξαιρετική φυσική θεραπεία για την γαστρίτιδα και τον περιορισμό των υπερβολικών στομαχικών οξέων.
- Μειώνει τη διάρροια και την δυσκοιλιότητα: εξαλείφει τα επιβλαβή βακτήρια και μικροοργανισμούς.
- Προωθεί την καλή κυκλοφορία στα άκρα
- Αποτελεσματικό κατά της γρίπης: το τζίντζερ μειώνει τον πυρετό, τη ρινική συμφόρηση και τους πόνους στις αρθρώσεις που προκαλούνται λόγω της γρίπης, χάρη στην αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή του δράση.
Πηγή: www.meygeia.gr