Μία καθημερινή κρέμα με βάση του μήλο που μπορείτε να απολαύσετε ως spread ή topping σε κάθε γεύμα που θα προσθέσει στην ημέρα σας φυσική γλυκιά γεύση με ισορροπημένο γλυκαιμικό δείκτη και αγνές πρώτες ύλες:
- με ψωμάκι ολικής στο ατμό και ταχίνι
- στο πρωινό με το χυλό από νιφάδες δημητριακών, βρώμη, φαγόπυρο κ.ά
- με ρυζογκοφρέτα για απογευματινό σνακ
- με φυτικό γιαούρτι για επιδόρπιο
Υλικά:
2 μήλα κόκκινα (κομμένα σε μικρά κομματάκια)
2 μήλα Golden Smith ή Fuji (κομμένα σε μικρά κομματάκια)
1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κ. γλυκού κανέλλα
1 μικρή πρέζα αλάτι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1-2 Κ σούπας σιρόπι ρυζιού ή σφενδάμου (προαιρετικό)
Παρασκευή:
Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα κομματάκια των μήλων μαζί με το τζίντζερ.
Όταν ζεσταθούν τα μήλα ρίχνουμε το αλάτι.
Προσθέτουμε την κανέλλα και το λεμόνι.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, με καπάκι, για 30΄με 40′, ανάλογα με τα μήλα, μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό από την κατσαρόλα
Λιώνουμε το μείγμα με press purée
Δοκιμάζουμε και αν το θέλουμε περισσότερο γλυκό προσθέτουμε το σιρόπι ρυζιού.
Αφήνουμε να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε βαζάκι και το συντηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: www.omorfizoi.gr