Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τονωτική σούπα με επίδραση στα Όργανα του Μετάλλου, δηλαδή τον Πνεύμονα & το Παχύ Έντερο, που κυβερνάται από την εποχική ενέργεια του Φθινοπώρου.
Η καθοδική διατροφική ενέργεια που παράγουν οι ρίζες όπως το καρότο, σε συνδυασμό με την πικάντικη επίγευση του τζίντζερ και το ξύπνημα της οσφρητικής λειτουργίας που δημιουργεί ο χυμός από φρεσκοστυμμένο μανταρίνι, διαστέλλουν με το άρωμα και τους χυμούς τους τον θώρακα και δημιουργούν χώρο και προϋποθέσεις υγείας, φροντίδας & θεραπείας για τον Πνεύμονα.
Υλικά:
1 σκελίδα σκόρδο
1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ χωρίς τη φλούδα
1 κσ ελαιόλαδο
3 κούπες νερό
5 ψιλοκομμένα καρότα χυμός από 4 φρέσκα ζουμερά μανταρίνια
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι
ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα
Προπαρασκευή:
Kόβουμε προσεκτικά σε μικρά λεπτά κομμάτια το σκόρδο και το τζίντζερ και τα μαλάσουμε απαλά με λίγο αλάτι πάνω στον πάγκο κοπής. Kόβουμε τα καρότα σε σχήμα ζουλιέν σε μαντεμένιο σκεύος. Σωτάρουμε το σκόρδο μαζί με το τζίντζερ και αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τα καρότα και σωτάρουμε όλα τα υλικά για περίπου 3′. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει με κλειστό καπάκι για περίπου 10′ αφαιρούμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα μας με ραβδωτό μπλέντερ προσθέτουμε το χυμό μανταρινού και σιγοβράζουμε σε ήπια φωτιά για 2′ προσθέτουμε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Πηγή: www.omorfizoi.gr