Η Κάτια Γεωργιάδου, διατροφολόγος και δασκάλα Κουνταλίνι γιόγκα, προτείνει:
Τα μπισκότα μας αρέσουν γιατί είναι νόστιμα, έχουν μια χαρακτηριστική στρογγυλάδα και συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι μας. Εάν μπορέσουμε και τα παρασκευάσουμε με βρώμη και χωρίς ή λίγη ζάχαρη τότε πλέον μιλάμε για ένα υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό.
Υλικά
- 2 κούπες βρώμη
- 1 κούπα αλεύρι βρώμης
- 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ της κούπας ελαιόλαδο
- ½ κούπα νερό
- ½ κούπα φουντούκια χοντροκομμένα
- ½ κούπα σταφίδες (μουλιασμένες σε νερό για ½ ώρα)
- 1 ώριμη μπανάνα
- 1 μήλο
- 1 κούπα αγαύη
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ σόδα
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 βανίλια
Τρόπος παρασκευής
- Αναμειγνύω σε ένα μπόλ όλα τα στεγνά υλικά
- Χτυπάω σε μίξερ το μήλο με τη μπανάνα και όλα τα υπόλοιπα ρευστά υλικά δλδ: ελαιόλαδο, νερό, αγαύη & σταφίδες.
- Στο ρευστό μείγμα προσθέτω σιγά σιγά το 1ο μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη μάζα. Συμπληρώνω λίγο αλεύρι ή νερό αν χρειαστεί.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού φτιάχνω τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170οC για 10-15 λεπτά.