Το σιρόπι από φρέσκο τζίντζερ που χρησιμοποιείται σ’ αυτό το δροσιστικό ποτό του δίνει μια εξωτική γεύση. Με καλεσμένους ή χωρίς απολαύστε αυτή την ανάσα δροσιάς, όσο ακόμα το καλοκαίρι βρίσκεται ολόγυρα μας…
Υλικά:
1 φλιτζάνι νερό
μισό φλιτζάνι φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζανιού χυμό από μοσχολέμονο (lime)
4 κλαδάκια φρέσκιας μέντας κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι σορμπέ μοσχολέμονου
2- 3 φλιτζάνια παγωμένης σόδας
λεπτοκομμένες φλούδες μοσχολέμονου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Για το σιρόπι τζίντζερ βάλτε σε ένα μπλέντερ το νερό και την πιπερόριζα. Χτυπήστε μέχρι να καθαριστεί το τζίντζερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε το με τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα βράσει σβήστε τη φωτιά. Αδειάστε το μείγμα και αφήστε το να καθίσει 10 λεπτά ή μέχρι να συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός φλιτζανιού. Το μείγμα σας πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς πριν το παγώσετε για 30 λεπτά. Ας σημειωθεί ότι στην κατάψυξη μπορεί να παραμείνει μέχρι και για μια εβδομάδα.
Βήμα 2
Για κάθε ποτήρι, βάλτε 1/4 φλιτζανιού σιρόπι τζίντζερ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας χυμό μοσχολέμονου και ένα ψιλοκομμένο φυλλαράκι μέντας. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι σορμπέ και γεμίστε σιγά σιγά το ποτήρι σας με σόδα. Εάν επιθυμείτε προσθέστε μια λεπτή φλούδα μοσχολέμονου.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: www.omorfizoi.gr